maanantai 5. marraskuuta 2018

Hiljainen tappaja

Hän oli aamulla lähdössä taas omalle reitilleen ajamaan. Hän oli tullut hiukan myöhässä lastaamaan tavaroita. Aamu alkoi jo sarastamaan ja hän ajoi tuttuja katuja pitkin. Tori oli matkareitin varrella tänään. Hän ajatteli usein toria ja naisen näkemistä siellä, mutta yrityksistä huolimatta hän ei ollut nähnyt naista uudestaan. Tänään hän ajoi mietteissään ja ajatteli omaa elämäänsä. Silloin hän havaitsi naisen erään portin luona. Nainen katsoi häntä ja hänen autoaan. Naisella oli kasvot osin peitettynä, mutta hän tunnisti naisen, jonka oli nähnyt unissa ja kerran aikaisemmin. Naisen silmät olivat tummat ja kauniit. Hän näytti hoikalta ja kauniisti pukeutuneelta. Hän seisoi vain hetken portin vieressä ja sitten hän taas katosi nopeasti kuten aikaisemminkin.

Pienen matkan ajettuaan mies alkoi taas kuulla naisen puhetta ja nainen alkoi puhumaan äskeisestä kohtaamisesta. Hän pyysi miestä kertomaan omille tutuilleen hänestä ja heidän tulevaisuudesta. Nainen vakuutti, että pian hän olisi valmis. Ja miehen pitäisi vain olla kärsivällinen ja odottaa häntä. Hänellä oli vielä tehtäviä omassa elämässään. Ja eikä kiirettä voisi pitää, vaan miehen pitäisi osoittaa olevansa kaiken vaivan arvoinen.

Mies oli ihmeissään ja hetken aikaa hän oli todella onnellinen tiedoista. Hän päätti puhua naisesta omille vanhoille sukulaisilleen ja entisen vaimonsa sukulaisille lähitulevaisuudessa. Hän suunnitteli puhuvansa sitten kun olisi seuraavia juhlapäiviä, ja hänellä olisi enemmän aikaa puhua asioista muiden kanssa ja hän voisi rauhassa tavata heitä. Nyt hänellä oli liian kiireistä aikaa vielä, mutta ehkä hänen päivänsä lyhentyisivät myös töissä, kun olisi talvi.

Mies uskoi naisen puheisiin nyt täysin, olihan hän nähnyt nyt naisen kaksi kertaa. Hän oli ihastunut yhä enemmän naisen hoikkaan ja kauniiseen olemukseen. Silmät olivat kauniit ja hän oli miestä nuorempi, mutta nainen ei ollut koskaan paljastanut omaa ikäänsä. Nainen ei myös koskaan kertonut omasta taustastaan eikä sisaruksistaan. Hän aivan kuin salasi kaiken oman tietonsa. Mutta miestä se ei haitannut, koska hän oli liian innoissaan tapahtumista, eikä edes ihmetellyt enää naisen sanoja. Hän oli rakastunut ja lumoutunut naisen olemuksesta ja kauneudesta. Miksi hän ei nauttisi ajatuksista hyvästä tulevaisuudesta ja perheestä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti