keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Hiljainen tappaja

Hän oli ollut ihmeissään tapahtumista, eikä hän ollut nukkunut pitkään aikaan hyvin. Hän alkoi pelkäämään oman itsensä puolesta. Jos hänet laitetaan pois töistä, tai tapahtuu jotakin muuta. Hänellä oli vapaapäivä ja hän lähti torille kävelemään. Hän etsi katsellaan naista, mutta ei nähnyt häntä. Hän yritti käydä muutamaan otteeseen päivän aikana samassa paikkaa, mutta hän ei löytänyt etsimäänsä.

Hän alkoi toistamaan samaa lausetta, että "mikset tule esiin", ja hän kuuli naisen sanovan samat sanat aina, kun hän oli toistanut tätä samaa lausetta muutaman kerran. Miten nainen alkoi toistamaan hänen hokemaansa, sitä hän ei ymmärtänyt lainkaan.

Hän kokeili yksinkertaisia lauseita ja yksittäisiä sanoja, ja sama toistui uudestaan. Oliko puhe peräisin hänen omasta mielestään, vai kuuliko hän omat ajatuksensa puheena? Hän ei enää tiennyt, mitä oli tapahtunut, mutta koko äänien kuuleminen tuntui entistä merkillisemmältä.

Hän kulki kadulla ja lopetti lauseiden toistamisen ja sanojen toistamisen. Samassa hän alkoi kuulla taas naisen normaalia puhetta. Nainen sanoi, että hän puhuu joka tapauksessa koko ajan hänen kanssaan, vaikka hän välillä toisteli samoja sanoja. Hän ei tulisi antamaan periksi miehelle.

Kotona hän laittoi ruokaa ja ajatteli mennä tapaamaan ystäviään. Nainen pyysi häntä jäämään kotiin, että olisi mukavampi olla kotona. Mies ajatteli jäädä kotiin, mutta sitten hän totesi, että naisen neuvot eivät aina olleet hyviä olleet. Hän muisti ajaneensa turhaan jonnekin harhaan, ja oli pelännyt silloin. Ehkä nytkin olisi jotain muuta naisen mielessä. Hän päätti lähteä ystävänsä luokse naisen estelyistä huolimatta.

Hän huomasi, että kun hän keskittyi muuhun, hänen ei enää keskittynyt kuuntelemaan naista. Hän yritti olla enemmän ihmisten kanssa, koska moni oli huolissaan hänen elämästään. Hän ei tiennyt, mitä ihmiset olivat puhuneet hänestä, mutta hänen ystävänsä kertoi, että asioita oli levitelty hänestä. Hänet oli leimattu mielenvikaiseksi joidenkin ihmisten toimesta, että hänen pitäisi olla varovainen asioissa, joita hän puhuisi muiden kanssa.

Hän oli kotonaan vasta pimeän tullessa. Vanhan miehen ääni arvosteli häntä nyt kovasti. Kuinka ei ollut mennyt uskovaisten kokoontumisiin, vaan tuhlasi vapaapäivänsä muuhun. Miksi hän ei ollut oikea aviopuoliso aikoinaan, ja miten hän oli hylännyt uskonnon harjoittamisen. Miten hän oli aiheuttanut eri puraa ihmisten kesken, tai miksi hän ei noudattanut kaikkia käskyjä.

Hän oli uupunut mennessään nukkumaan. Yöllä hän heräsi naisen ääneen. Nainen yritti lohduttaa ja pyysi häntä olemaan rauhallinen. Mies ei tiennyt, miksi nainen alkoi taas puhumaan. Hän yritti nukahtaa pian uudestaan, koska hänellä oli työpäivä. Hän oli tottunut jo ääniin, ja hän nukahti nyt pian uudestaan, vaikka tunsi pientä pistelyä kehossaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti