torstai 2. kesäkuuta 2016

Aivojen sähköhoidoista

Ääniä kuuleville ja masentuneille ihmisille voidaan antaa sähköhoitoja aivojen alueelle. Näiden hoitojen tuloksena masentuneisuus ja ääniharhat voivat hävitä. Hoidot annettaan kevyessä nukutuksessa.

Itse olen ajatellut ääniä kuulevana näitä hoitomuotoja. Voisiko sähköhoito lopettaa äänien kuulemisen? Ja minkälaisia riskejä hoito sisältää?

Hoidon aikana tai jälkeen on pieni kuolemanvaara olemassa. Hoito aiheutta aivoihin epileptistyyppisen sähköpurkauksen. Hoidossa olevalle kerrottaan hoidon riskit, ja pientä sekavuutta ja muistihäiriöt ovat yleisiä hoidon jälkeen, mutta parantuvat nopeasti. Toisinaan hoidon tuloksena voi syntyä pitkäkestoisempia muistihäiriöitä.

Sydämen toimintaan sähköhoito voi vaikuttaa. Sähköhoito voi aiheuttaa äkkikuoleman tai lähiaikoina sairastettu infarkti on riskitekijä. Jokaisen hoitoon hakeutuvan on hyvä tiedostaa, että sydämen toimintahäiriöt voivat lisääntyä tai ilmentyä hoidon aikana tai jälkeen.

Lääkäri sanoi, että äänien kuuleminen ei ole normaalia vaan joku häiriötila. Siksi voisi kokeilla aivojen sähköhoitoa, jos minut otettaisiin siihen sydänpotilaana. Tiedän, että voin kuolla toimenpiteessä!

Siksi aion vaihtaa pienen henkivakuutukseni edunsaajiksi lapseni. Nyt on ex-mieheni!

Toisena hoitomuotona on:

"Aivojen magneettistimulaatiolla on saatu lupaavia hoitotuloksia mm. masennuksen, pakko-oireisen häiriön, kuuloharhojen sekä parkinsonin taudin hoidossa. Henkilö on toimenpiteen aikana hereillä ja sillä on havaittu olevan vain hyvin pieniä haittavaikutuksia, kuten ohimenevää lievää päänsärkyä."

 https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/Tietopankki/Hoitomuotoja/Pages/Biologisethoidot.aspx

Aivojen sähköhoito on pitkään käytetty menetelmä. Aikoinaan sitä on käytetty seksuaalisesti poikkeavien ihmisten hoitoon.  Tulokset vain ovat tainneet olla huonot siihen tarkoitukseen.

Myös hoitomenetelmät ovat olleet paljon arvaamattomat, ja ovat voineet aiheutta enemmän ihmiselle haittaa kuin hyöytyä.

Nykyisin käytetyt menetelmät ovat turvallisia perusterveelle ihmiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti