torstai 23. kesäkuuta 2016

Juhannusta

Iltalehtien palstoilla on ollut kysymyksiä liittyen suomalaiseen saunontaan, paljussa kylpemiseen ja seksiin. Kuumassa saunassa kuolevat pöpöt eikä seksitaudit tartu saunoessa, samoin paljussa voi kylpeä ilman pelkoa, että tulisi pelkästä kylpemisestä sairaaksi tai raskaaksi, kun kylpee kohtuudella. Kylpyvesi sisältää klooria ja puhdistusaineita. Mutta miten käy satiaisten paljussa? Enhän edes tiedä, onko niitä enää olemassakaan? Siinäpä pähkäilemistä!

Yksi vanhempi mies kertoi nuoruudestaan. Hän yli viitisenkymmentä vuotta sitten saanut satiaisia nuorena poikasena. Illalla oli kova kutina, hänen piti sitten isältää kysellä, että mikä auttaisi vaivaan. No isä neuvoi poikaansa, että tupsuttele sinne hyönteismyrkkyä Täystuhoa, niin vaiva häviää. Ja niinhän se hävisi tällä suomalaisten suosimalla tuholaismyrkyllä eli DDT:llä. Oli kuulemma auttanut, terveellisyydestä en menisi takuuseen!

Ennen oli Suomessa heinälatoromantiikkaa paljon harrastettu, nykyisin lienee tilalle tulleet paljut ja saunat, joihin on viritelty erilaisia lemmenleikkejä. Maailma muutttuu ja modernistuu. Nuorilla on omat tapansa.

Taikoja on tehty Suomessa, pyöritty alasti ruishalmeessa juhannusyönä, tai sitten katsottu kaivoon, näkeekö sen tulevan puolison siellä. Eivät ole ihmiset kertoneet, miten on käynyt, onko sulhanen löytynyt kaivosta. Joku arveli, että jos olisi kaivossa, olisi suomalaisena juhannuksena hukkunut!

Mutta jokaiselle juhannus on keskikesän juhla. Toiset muuttavat jo syysmuutolla, ja toiset vasta saapuvat Suomeen. Linnuista! Näin viikolla liki sadan kuovin muuttoparven. Haikeasti kuovit ääntelivät, olivat naaraita, ja lähtivät sulkasatoa potemaan Brittein saarille ja Länsi-Eurooppaan. Niin jäivät poikaset ja koiraat Suomeen vielä. Naaraat tuntuivat itkevän kui-kui!

Hyvää Juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti