torstai 23. kesäkuuta 2016

K50 -festareilla

Eilen olin tuttavani kanssa K50 -festareilla Jyväskylän kirkkopuistossa. Siellä vanhoja vinyyleitä, joita löytyi minultakin mm. Saturday Night Fever (John Travolta), sitten Boney M, suomalaisista Kirka, Tapani Kansa ja Anita Hirvonen. Mukavaa oli muistella vanhoja aikoja, ja istuksia kirkkopuistossa.

Mielenkiintoisin esittelijöistä oli ekologinen hautaustoimisto. Moni kavahtaa kuolemaa, ja se tuntuu olevan vain kaukainen kuin taivaanranta. Ekohautauspalvelu Taivaanranta murtaa kuitenkin perinteitä ja tuhkaukseen oli myynnissä eri taivaankappaleita muistuttavia tuhkauurnia. Olipa jopa tehty linnunpönttö tuhkauurnaksi. Kukaanhan ei voi tietää, mitä tuhkalle tehdään. Sirotellaanko se jonnekin vai lasketaanko hautaa, näin on vaihtoehto laittaa linnunpönttö sitten puuhun ja katsoa kuka siellä vierailee ja asuu. On tavallaan levollista ajatella, että voi edullisesti kuolla ja tulla haudatuksi, ei tarvitse enää mitään suurta kuoleman jälkeen.

Kerroin heille, että olen jo hautapaikkani varannut ja saanut ja valinnut tuhkauksen. Haluan kuolla taloudellisesti edullisesti. Minut siunattakoon läsnäolijoiden kesken heti kuolemani jälkeen, eikä virallisia hautajaisia tarvita. Voi myöhemmin muistella jonkin konsertin tai muun hyväntekeväisyystapahtuman yhteydessä. Arkku saa mielellään olla halpa kierrätysmateriaalista valmistettu ja edullinen ja sopiva tuhkaukseen. Uurna laskettakoon sitten vain lähiomaisen tai lähiomaisten toimesta Saarijärven kirkkomaahan. Sinne Korkealehtojen sukuhautaan, kahden vanhan kirkon perustusten tuntumaan. Siellä on turvallista olla lähellä Jumalaa. Kellotapulin ja kirkon puolivälissä.

Minä kuuntelin innoissani eilen Playa plays rock covers -biisejä ja nautin ihmisten riemusta tanssia ja jammailla musiikin tahdissa. Nautitaan vielä kuulaista kesäilloista ja -öistä sekä mukavasta musiikista ja ystävistä. Elämä on matka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti