sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Hiljainen tappaja

Hän oli ollut hyvin ahkera töissä. Hän oli pyytänyt vapaata muutaman päivän, kun hänen sisarensa oli saanut lapsen. Hän halusi päästä katsomaan lasta. Hänellä itsellään ei ollut lapsia, joten suvun lapset olivat tärkeitä hänelle. Hän mietti matkustusvaihtoehtoja. Autolla matkaan menisi päivä mennen tullen, ja hän ei ehtisi perillä olla paria päivää enempää. Hän ei ollut lomalla viime vuonna juuri montakaan päivää. Vain vaimonsa kuoleman aikoihin hän oli viimeksi ollut pois töistä.

Nyt hän päätti kokeilla lentokoneella matkustamista, koska siihen olisi mahdollisuus ja hänellä oli rahaa lentolippuihin. Ei hän ollut tuhlannut rahaa mihinkään, eikä hänellä mennyt asumiseen tai ruokaan rahaa, vaan osa rahoista jäi säästöön joka kuukausi. Ei hän ostanut juuri uusia vaatteita tai kenkiä kuin välttämättömimmän. Hän etsi halpoja lentoja, pystyihän vertailemaan hintoja. Internet oli ihmeellinen ja hän pystyi katsomaan sieltä, miten pääsisi sisarensa luokse.

Nainen tuntui tietävän enemmän lentomatkustamisesta, ja hän antoi miehelle neuvoja. Hän ihmetteli kovasti naisen tietämystä ja tajusi, että hän ehkä onnistuisi naisen neuvojen avulla ostamaan itselleen lentoliput. Hän sai varatuksi lennot ja sai ne edullisesti. Parin päivän päästä hän olisi jo koneessa.

Häntä jännitti kovasti lentokenttä ja lentäminen. Olihan hän matkustanut vain linja-autossa ja henkilöautolla. Ei hän omistanut omaa autoa nyt, ja hänen olisi vaikea matkustaa mihinkään kauemmaksi. Ei hän halunnut lainata autoa, mutta nyt hänellä oli mahdollisuus tutustua uuteen tapaan matkustaa.

Lentokentällä hän selviytyi koneeseen hyvin, ja ihmiset opastivat ystävällisesti. Lentomatka kesti vajaan tunnin vain, mutta hän oli kovasti peloissaan. Naisen ääni puhui hänelle rauhoittavasti ja nainen antoi ohjeita lentokoneessa hänelle. Hän oli ollut hyvin kivulias muutaman päivää aikaisemmin, ja nytkin koneessa pisteli oikeaan kylkeen.

Hän istui ikkunapaikalla oikealla koneessa. Hän joutui liikuttamaan jalkojaan koko matkan ajan, mutta hän sinnitteli matkan ajan. Naisen ääni oli hänen seuranaan koneessa, hän ei juuri osannut jutella muiden kanssa, vaan kuunteli naisen puhetta. Se rauhoitti hänen mieltään ja hän unohti nousemisen tai laskun epämukavuudet. Korvissa tuntui painetta ja kipua, mutta se meni nopeasti ohitse.

Perillä häntä odottaisi hänen sisarensa mies. Ja pian hän olisi jo sisarensa perheen luona. Hän näkisi uuden ihmisen. Hän iloitsi jo etukäteen tapaamisesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti