keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Hiljainen tappaja

Mies hyväksyi jopa kivut elimistössään, koska hän sai kuulla paljon kaunista naisen ääntä. "Ne ovat edistyneempää tekniikkaa", sanoivat äänet, eikä niitä voi ulkopuoliset todeta. Eihän kukaan voisi uskoakaan, että ihmistä voidaan pistellä jollakin tapaa matkojen päästä. Oli jotakin jota hän ei ymmärtänyt tai tiennyt olevan olemassa.

Ehdollistaminen toimii hyvin, kun ajattelee pissahätää aina, kun saapuu vaikkapa kaupasta pihaan. Ja se syntyy samalla hetkellä, ja jopa niin, ettei ihminen lopulta ehdi vessaan. Ihmisethän oppivät käymään aina tauoilla vessassa, ja sen tarpeen synnyttäminen myös sanojen välityksellä on helppoa. Samoin muut ruumiin toiminnot voivat alkaa ehdollistumaan samalla tavalla, kun kuulet tietyn sanat tai tietyn musiikin, sinulle syntyy heti mielikuva, mitä tapahtuu tai mitä alat tekemään seuraavaksi.

Asioiden pitää näyttää helpolta, että ihminen haluaa saavuttaa nämä edistysaskeleet. Hän voi hankkia turhiakin ostoksia, koska kaikki tapahtuu niin helposti. Hän voi tehdä turhia tekoja, jos niiden tekeminen ei aiheuta suurta vaivaa.

Ihmisen ennakkoluuloja voidaan vahvistaa asioita kohtaan. Ihminen pyrkii löytämään selityksiä tapahtumille ympärillään. Hän ei hyväksy poikkeavia selityksiä, tai selityksiä, jotka toimivat hänen käsityksiään vastaan. Ihmistä voidaan loukata tai vahingoittaa näillä huonoilla käsityksillä.

Mies epäili useita asioita, ja hänellä oli ennakkoluuloja naisen suhteen, mutta nainen pystyi aina kumoamaan ne tuomalla hänelle hyvää mieltä, tai näyttäytymällä jossakin. Siksi muiden puheet ja epäilyt naisen olemassaolosta eivät merkinneet hänelle mitään. Hän itse uskoi liian vahvasti naisen olemassaoloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti