perjantai 26. huhtikuuta 2019

Hiljainen tappaja

Miehen kohdalla vahvistusharhat toimivat hyvin. Hän ei osannut varoa, että asioissa olisi ollut jotain outoa, koska hän todella näki näisen muutaman kerran, vaikkakin etäisesti. Äänet tiesivät hänen liikkeensä ja äänet myös vahvistivat paikat ja kertoivat miehen ulkonäöstä sekä miehen ajatuksista niin tarkasti, että hän piti kaikkea hyvin varmana.

Ihmisellä on on taipumus pyrkia ajattelemaan asiat itselleen edullisella tavalla. Epäonnistumisia voidaan pitää muiden syynä tai ihminen teeskentelee tietämätöntä asioista, jos joku asia menee pieleen ja hän epäonnistuu töissä tai muissa tehtävissään.

Miehen työpaikalla oli tapahtunut erikoinen toimitusvirhe, ja kuka oli tavaroiden noutaja ja tilaaja, se ei selvinnyt koskaan. Mies oli toiminut saamiensa ohjeiden mukaisesti, eikä hän voinut aavistaa mitään tällaista tapahtuvan. Nyt hänestä oli kuitenkin tehty osin syyllinen tapahtumiin ja hän tunsi häpeää, ettei ollut ottanut selvää paremmin hakijasta. Ei hän ollut kyseenalaistanut tavaroiden noutajaa, koska hän osasi selittää asiat niin todentuntuisesti.

Samoin jossakin tavaroiden toimituksessa oli vääriä määriä tavaroita ollut, eikä mies huomannut sitä ennenkuin asiakkaan luona. Tässäkin hän oli luottanut omaan ammattitaitoonsa, eikä ollut tarkastanut kaikkea kahteen kertaan.

Hän tunsi häpeää työssä tapahtuneista virheistä, eikä hän ymmärtänyt, miten hän oli tehnyt tällaisia virheitä. Hän alkoi tarkastamaan toimitukset entistä tarkemmin, ettei enää tulisi virheitä. Hän oli ollut jo pitkään autonkuljettajana ja hänen maineensa oli ollut puhdas ja moitteeton. Hän piti tehdä enemmän töitä jo lastauksesta lähtien ja olla huolellisempi jakelussaan, jopa kysyä henkilön papereita, jos joku muu oli hakemassa kuin kauppias itse.

Tapahtumat olivat vaikuttaneet hänen itsetuntoonsa ja heikentäneet hän luottamustaan omiin kykyihinsä toimia itsenäisesti ammatissaan. Hän jopa pelkäsi työpaikan menetystä, jos tuollaisista tapahtumista tulisi suuria taloudellisia menetyksiä työnantajalle.

Kaikella tällä oli suuri merkitys hänen selviytymiseensä työssä. Hän kantoi enemmän huolta työpaikan asioista kuin aikaisemmin. Hän ymmärsi myös, että hänen piti keskittyä enemmän kuin ennen asioihin, koska äänimaailma saattoi häiritä häntä työssä. Hänen ajatuksensa harhailivat sivuraiteille työssä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti