perjantai 5. helmikuuta 2016

Lääkesoppa ja kuinka siitä olen vierottautunut!

Alussa olin ns.työpaikkakiusattu jossain määrin, sitten tuli univaikeudet, ja pahat lääkkeet, Concerta, Provigil, Stilnoct ja Riperdal Consta. Soppa oli valmis ja jouduin yhteensä kolmeksi kuukaudeksi psykiatriselle osastolle. Minulle tuli Stilnoct lääkkeestä hallusinaatioita, ja näin tummia hahmoja ja harhoja, tunsin ihollani erikoisia tunteita. En tiennyt alussa lainkaan, mistä ne häiriöt tulivat ja alussa sitten Concertaa epäiltiin, vaihdettiin Provigil ja sitten tuli entistä voimakkaampi ahdistuneisuushäriö. Missä oli lopulta vika? Sydämessä ja ADHD:ssa.

Samalla laitettiin Risperidon lääkitys (myöhemmin Risperdal Consta), joka aiheutti Parkinsonin taudin, täysin tunteettomuuden, tunteiden vääristymisen, virtsanpidätyskyvyttömyyden, palelun jne. ja vei eroon. Tässä sitä ollaan tietoisia, että joskus lääkitys voi johtaa toiseen pahempaan, eli syntyi oikea soppa! No sitä nyt paikkaillaan!

Kyseessä oli "lääkevieroitus" Concertasta ja Provigilista aiheutuneiden psyykkottisten oireiden takia, ja sitten uusi lääkitys Risperdal Consta laitettiin, joka oli pahempi sotkemaan elämää lopulta!

Kun lopetin Stilnoctin suurin osa hallusinaatioista hävisi, sitten Concerta ja Provigil purettiin ja ahdistuneisuus helpotti jonkin verran.

Viime kesänä purettiin sitten lopulta Risperdal Consta ja olen kuntoutunut siitä lähtien eli todettiin joulukuussa psykiatrin ja terapeutin kanssa, että olen parantunut, mutta parantumattomasti sairas ADHD:n takia. Se aiheutti sekavia oireita, ja liikaa mielikuvitusta, ihmiset ihmettelivät impulsiivista käytöstä.

Puhuin sekavasti asioita, jos innostuin, eli palan sieltä ja toisen täältä. Enkä malttanut istua kahvipöydässä, vaan saatoin kesken kaiken nousta ja puhua, jostain omasta mielestä tärkeästä, joka sattui juuri silloin putkahtamaan mieleen.

Kaiken tämän sopan takia erosin, ja olin sairaalassa psykiatrisella osastolla. Pääsin pois sairaalasta vasta kun opin hillitsemään oman puheeni, ja hurtin huumorini. Jos en olisi pitänyt suutani kiinni siellä psykiatrisella osastolla, olisin vieläkin siellä ihmettelemässä muita potilaita, joista osa ei mielestäni kuulunut sinne lainkaan. Mutta siellä oli monen aineen koukuttamia, sen tulin huomaamaan, sekä muista sairauksista enemmän kuin mielenterveyden ongelmista kärsiviä. Oma virheeni ja suurin syyllinen oli siis ADHD ja impulsiivinen ja poikkeava rikas mielikuvitus, sekä omanlaatuisuuteni, jota voidaan pitää ns. syntymähulluutena!

Kaiken lääkitysten taustalla oli sepelvaltimovika, joka vuosi sitten korjattiin. Että kaikki meni siinä hyvin, mitä nyt pari tuntia laskin lampaita, olemassa osin puoli tiedottomana, kun pyörryin ja verenpaine ja pulssi olivat matalia. Virkosin kuitenkin iltaa kohti siellä sairaalassa!

Stilnoct = Tsolpideemi: Hyvin voimakkaita ja realistisia hallusinaatioita, kuten kaikki huonekalut olivat eläviä talossa jne. Ja Euforiaa, joka löytyi englanninkielisiltä sivuilta! On siis huumepöllyssä tai pilvessä sillä lääkkeellä, ja puoli tablettia riitti minulle!
Lääkkeen haittavaikutuksiin kuuluvat muun muassa muistinmenetys, harhaluulot, raivonpuuskat, painajaisunet ja hallusinaatiot.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tsolpideemi

http://web.archive.org/web/20141030144628/http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074191348/Suositulla+unilaakkeella+rajut+sivuvaikutukset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti