sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Tänään on luvassa Metsäpäivä, Kammarinmäki, Keltinmäki, Jyväskylä

Tänään lähden tutustumaan Kammarinmäen jääluolaan. Tänään on Kalevalan päivä ja Onnin nimipäivä. Kalevala-aiheinen luontotapahtuma ja pientä purtavaa, mehua ja tarinointia on luvassa.

Olin viime vuonna mukana Kessun tapahtumassa, ja pidin tulta yllä puolijoukkueteltassa. Siinä olikin tapahtumaa kerralla, kun tapahtumaa edeltävänä iltana lämmitin telttaa. Koko peltiputkinen piippu tippui kamiinan päältä ja teltta lysähti matalaksi. Kohta oli savua teltta täynnä ja tuli pesässä, ei muuta kuin lunta kamiinaan, että tuli sammui eikä teltta palanut enkä itse. Ja itse olin varmaan kuin nokinuohooja ko. tapahtuman jälkeen, ja savusta osani saanut.

Mutta en lannistunut, vaan kokosin kaiken uudelleen, teltan ja kamiinan piippuineen, ja kiinnitin teltan narut tukevasti uudestaan lähipuihin. Kamiina siis kasaan ja tuli uudelleen pesään. Hyvin tarkeni muutaman tuntia viettää siellä ja katsella kuuta ja pimenevää iltaa. Nytkin on eilen talkooväki huhkinut Kammarinmäellä ja menen katsomaan tämän päivän tapahtumia.

http://www.luontoliitto.fi/kessu/tapahtumat/metsapaiva-keltinmaessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti