lauantai 27. helmikuuta 2016

Muun ohella - otteita isäni kirjasta, ensimmäisestä luvusta "Kehitysapua"


Isäni eli värikästä elämää ja toimi kansanedustajana vuosina 1970 - 1979. Hän oli valtiontarkastajana ja tilintarkastajien puheenjohtajana.

Tässäpä värikäs aloitus hänen kirjastaan:

" Kehitysapua
Vettä tuli kuin aisaa. En muista koskaan olleeni sellaisessa sateessa. Mutta nyt se oli pakko kestää. Tansaniassa.
Olimme palaamassa Mikumin luonnonpuistosta motelliin suurlähettiläs Martti Ahtisaaren kyydissä. Ja juuri silloin sen piti iskeä. Äkillisen vatsaflunssan.
Ei auttanut muu kuin pyytää suurlähettilästä pysäyttämään auto. Otin sateenvarjon ja meni kyykylle amerikkalaisten Maailmanpankin varoilla rakentaman tien poskeen. Mutta en kauaksi. Siellä päin heinikossa sihisee tosi ilkeitä käärmeitä ja pakostakin siinä pelkäsi perhekalleuksiensa puolesta.
Mutta eikös juuri silloin pitänyt takaa tulleen linja-auton pysähtyä vastaan tulleen liikenteen takia ihan sille kohdalle. Nenät auton lasia vasten littoisina siinä katselivat, kun valkoinen mies on tarpeillaan.
Vähän aikaa siinä oli tiukka olo. Kylmää rinkiä tuntui olevan tietyssä paikassa. Mutta sitten muistin, että minähän olen toiselta puolen maailmaa. Sielä pohjoisesta. Tuskin kukaan linja-auton matkustajista edes tiesi, että minä olen Pajupurolta.
Motelliin siitä sitten aikanaan päästiin turvallisesti suurlähettilään kyydissä. Oltiin valtion tilintarkastajain tarkastamassa lähetystöjen toimintaa ja katsomassa, miten kehitysapua käytettiin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti