maanantai 4. huhtikuuta 2016

Rakkaudesta

Rakkaus on ihmeellinen asia, ja toista ihmistä voi rakastaa tai olla rakastamatta. Joskus koko rakkauden unohtaa ja se saa ihmisen toimimaan myös tiedostamatta toisien puolesta tai vastaan. Omassa elämässäni on ollut paljon rakkautta ja olen rakastanut monia ihmisiä. Olen myös saanut vastarakkautta.

Mutta joskus asioilla on varjopuolia ja tietää, ettei kaikki ole sitä, mitä sen pitäisi olla! Se näkyy henkilön käytöksestä, että jotain on pielessä. Oman avioliiton hajoamisen taustalla oli sellainen tekijä, mikä ei näkynyt ulkopuolisille. Sisimmissäni tiesin, että jotain muuta on miehen mielessä. Hän ei viihtynyt juuri kotona, ja kaikki lauantai-illat vietti muualla. Kyllähän tajusin heti, mistä on kyse, kun hän vain istui yhden nuoremman naisen luona kaikki illat ja tuli joskus aamupuolella kotia. Mutta ulkopuolisten silmissä hän oli kunnollinen perheenisä!

Humalassa hän sitten myönsi "rakastuneensa", toki sen aistii nainen omilla vaistoillaan, että hän ei osoita juurikaan mitään hellyyttä vuosikausiin, ja torjuu kaikenlaiset hellyyden osoitukset. Hän oli aina poissa viikonlopuina illat, eikä seurani kelvannut.

Kun ihminen jää yksin, alkaa hän etsimään seuraa muualta. Jää koukkuun kaikenlaiseen turhaan, ja etsii lohtua jostain muualta. Minulle hän oli vain vihainen ja torjuva mies. Hän kielsi jopa nauramasta tai puhumasta kotona.

No nyttemmin olen saanut jälleen puheoikeuden. Mutta ei voi olla arpia jättämättä parin vuoden ajan kestänyt puhumattomuus, eikä sekään, että kaikki mitä puhuin, oli epäselviä asioita seuraavana päivänä tai myöhemmin. Hän ei ollut vaivautunut kuuntelemaan tai ei keskittynyt tai kuunnellut minua.

Annan hänen säilyttää tämän rakkautensa toiseen naiseen. Se on tosiaan näkynyt viimeiset kolme vuotta, ja hän on paikalla, kun puhelin soi, noin viidessä minuutissa! Mutta antaa hänen palvella tätä naista, koska nainen käyttää hän vain hyväkseen omien piha- tai muiden töiden tekemisesssä. Ei hän todellisuudessa rakasta miestä, eikä hyväksyisi häntä puolisokseen. Mutta onhan hän hyvää seuraa juomisessa ja muussa, että elämä menee näin eteenpäin.

Olen vain hyväksynyt tilanteen ja ajatellut, että "jos lähettäisi tuon ex-miehen mäen ympäri kiertoradalle, ja jos hän sitten palvelisi jokaista muutakin vapaata naista heidän tarpeidensa mukaisesti", oh no!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti