keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

10.8.1973

Tänään oli kaunis aurinkoinen päivä. Tosin iltapäivällä alkoi pilviä ilmestymään. Sää on muuttunut hyvin epävakaiseksi. Joka päivä on satanut. Syksy tulee.

Viime tiistaina menimme kaupunkiin. Kävimme syömässä pizzoja Pizzeria -ravintolassa. Illalla emäntäni meni ystävien luokse. Laitoin pojat nukkumaan noin 20.30. Sitä ennen katsoimme Buster Keatonia ja söimme paahtoleipää. Se oli hyvää. Poikien isä tuli kotiin ja pojat eivät pysyneet sängyssä. He nukahtivat vasta tuntia myöhemmin.

Keskiviikon vietimme myös kaupungissa. Päivällä olin poikien kanssa puistossa. Iltapäivällä emäntäni tuli kotiin. Hän maksoi minulle palkan 350 markkaa. Lähdin kaupungille ostamaan nahkatakkia. Kiersin monen monet kaupat. Vihdoin ostin takin, jonka olin jo ennemmin sovittanut ja joka maksoi 336 markkaa.

Sen jälkeen lähdin tätini luo. Isän oli myös määrä olla siellä. Saavuttuani sinne isä oli jo siellä. Tätini laittoi meille ruokaa. Söin ja luin Sampo -lehteä. Isä oli parissa kuvassa, toisessa uimalaitoksen vihkiäisissä ja toisessa Konttikorven pöydän ääressä. Pöydän ääressä oli Englannin(Iso-Britannian) suurlähettiläs Thomas Elliott. Sisareni oli myös Sampossa yhdessä kuvassa. Hän ratsasti Murskulla. Lottosin vielä 5 markan edestä. Tätini mies vei kupongit. Serkkuni tuli töistä ja näin hänet. Isä antoi minulle 10 markkaa ja hän häpyi melkein heti, kun tulin. Hänen piti mennä Valtion tilintarkastajien toimistoon ja kokoukseen. Hän näki takkini ja piti siitä. Toinen tätinikin tuli. Tätini laittoi papiljotit sisarelleen. Lähdin toisen tätini kanssa pois. Hän lähti 20:lla Lauttasaareen. Koko suku Helsingistä menee Saarijärvelle. Kuulin myös, että isäni eno Eemil Rautiainen on kuollut.

Torstaina tulimme taas maalle. Illalla kävimme iltauinnilla. Sää oli hyvin viileä. Alavilla mailla oli varmaan hallaa.

Tänään olin päivällä poikien kanssa uimassa. Trolle oli saanut nuhaa ja yskää. Illalla kävimme taas iltauinnilla. Vesi oli viilentynyt huomattavasti. Kotoa enkä muualtakaan ole saanut kirjeitä. Toivottavasti kirjoittavat.

Olen niin yksin,
vailla ymmmärtävää ystävää,
tuntemattomia kaikki nuo.

On jossain paikka parhain,
koti. Se on koti.
Se on paras parhaista.

On isä, äiti, siskot, veljet.
On tunnelma lämmin.
Se on parasta.

Myöhemmin jo vaihdettuaan kohdemaataan suurlähettiläs Thomas Elliot (Elliot, Anthony) menehtyi lomamatkalla Välimeren aaltoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti