tiistai 5. heinäkuuta 2016

Näkymätöntä

Usein taikurin esitystä katsoessa ei huomaa pieniä eleitä, tai mitä he tekevät. Tekniikan avulla voidaan tehdä monet esineet näkymättömäksi. Lämpösäteilyn kaikki tietävät ajaessaan kuumalla asfaltilla, alkaa kuumuus aaltoilemaan ja tekee tien osin näkymättömäksi.

Erilaisia heijastuksia, valoja tai muuta tekniikkaa voidaan käyttää tekemään osa tai esine kokonaan näkymättömäksi. Joku väri voi peittää osan alueesta tai sulautuu tietyssä valossa tiettyyn pintaan, joten tulee näkymättömäksi taustaa vasten. Näitä esimerkkejä löytyy vaikka kuinka paljon.

Olenpa itsekin päässyt katsomaan tv-studiota Sioux Fallsissa, jossa kokeiltiin sääennustekarttoja ja muuta, sinne pystyi hukkumaan lavasteisiin, ja luomaan kuvan, miten tv-studiossakin voidaan jotain häivyttää. Siellä tuli leikittyä sääkartan ääressä tai paremminkin kokeiltua vihreää taustakangasta ja tekniikkaa.Tekniikan avulla voidaan luoda illuusio näkymättömästä, vaikka todellisuudessa esine on olemassa.

Netistä löytyy paljon lisää, miten esineen muotokin on ratkaiseva, tai nopeus, mitä ehtii havaitsemaan ja, mitä ei pysty havaitsemaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti