keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Vapaus

Onko vapaus sielun vai ruumiin vapautta?

Kukaan ei voi koskaan tietää, mitä ihminen todellisuudessa kokee tai tuntee?

Mutta tänään sain mukavan mailin. Minun edellinen kokoelmani on otettu vastaa siellä hautaustoimistossa ja he pyysivät laittamaan valokuvia vielä.

Aion lähettää heille seuraavankin runokokoelmani ja annoin heille täydelliset käyttöoikeudet, ja pari runoa on jo julkaistu heidän blogisivullaan.

Mukavaa, jos runot ilahduttavat ihmisiä ja asiakkaita. Meille on vierasta puhua kenenkään ihmisen kuolemasta, mutta kun on jo itse lähempänä kuolemaa, on välttämätöntä tehdä tilit selviksi elämän kanssa.

Nyt alan kokoamaan valokuvakokoelmaa heille. Onhan kaikki tekstini edelleen vapaasti käytettävissä myös blogistani, jos on mainittu alkuperä ja samoin luontokuvia voi käyttää, jos joku haluaa. En paheksu kopiontia, koska tieto on netissä ilmaista.

Jokaisella ihmisellä on mielipiteen vapaus, uskonnon vapaus, sanan vapaus ja se heille suotakoon.

Mutta en enää lait, mitään omaan perheeseeni liittyvää kuvallista materiaalia, koska se ei kuulu julkisuuteen tai blogiin, tai facebookiin, poistin jopa omat kuvani mahdollisimman tarkkaan ja vaihdon Google -nimeni linnuksi, sillä lintuhan olen sielultani.

Siksi yksityisen henkilön kuvia ei saa käyttää, ja ymmärrän, että itsenikin pitää esiintyä kuvattomana henkilönä. Siis lintuna. Toivon, että kukaan ei käytä kenenkään yksityishenkilön kuvia haitallisiin tarkoituksiin tai pilatarkoituksiin!

Ja liian mielikuvitukselliset kirjoitukset herättivät liikaa epäilyksiä, eikä ihmiset voi käsittää niitä fiktiivisinä tai tulevaisuuteen sijoittuvina, samalla tavalla kuin kirjoitin tänne vuodesta 1973 omaa päiväkirjaani. Maailma muuttuu Eskoseni!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti