keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Muita vaarallisia asioita

Miten elämä on vaarallista? Kun lukee iltapäivälehtiä ihan heikompi ihminen säikähtää. Siellä olipa lehdessä kirjoitus tänään jostakin elektronisesta seksistä (electrosex)? Kuulemma sillä voi tappaa itsensä, jos tarpeeksi käyttää. Sillä voi stimuloida itsensä liian aktiiviseksi. Oh hoijaa, en tiedä, mitä tuollaisesta ajattelisi. Kaikkea ne ihmiset keksivätkin aikansa kuluksi, itse en kyllä tuhlaisi rahoja tuollaiseen humputukseen?!

Mielestäni minun kyydissä istuminen vajaa 2.000 kilometriä kävi kylläkin pelottavasta ja vaarallisesta asiasta. Olin varautunut vanhan kunnon Öxin ylittämiseen, mutta poika kielsi, että ei varmaan saa ajaa vuokra-autolla. Aikaisempi kokemus Öxin ylittämisestä oli se, että sen kaltevuus on huikea kokemus, sitten ajaminen ihan vuoren rinnettä mutkitellen, ja eipä ole kaiteista tietoakaan. Siellä on sitten ihan pilvessä, kun ei näe mitään, eikä tiedä vastaantulevaa liikennettäkään. Olin ajanut sen aikaisemmin 2004, joten kokemusta oli ko. tiestä.

Otettiin sitten toinen ykkösvaihtoehto, ja se oli lähes yhtä vaarallinen serpentiinimutkineen, jyrkkine mäkineen ja kaikkine sumuineen, kuraisine teineen. Olipa tiessä mukavia reikiä, ja auto oli kuin jossain mutapainiottelussa ollut rakkine, niin oli valkoinen Toyota Yaris muuttanut muotoaan ruskean kirjavaksi yksilöksi. Parempi olisikin sellainen jo perusvärinä, niin ei haittaisi pienet likatahrat autossa yhtään.

Jotain lommoakin ehkä jossakin vaiheessa yritin aikaan saada. Ajoin ihan asfalttitiellä yhden kiven ylitse, kun en nähnyt sitä sen edelläajavan auton takaa tai alta??? No sitten jossakin vähän peruutin heinäpellon puolelle, kävin ojassa liki yhden kerran, tai melkein olin ojassa, jos sitä ojaksi voi sanoa, islantilaista pellon reunaa. Lampaita väisteltiin, ja olisi kai saanut lammaspaistiakin, mutta olisi voinut tulla liian kalliiksi.

Mitä kaikkea ihmiset viihteeksi keksivätkään? Kiertää saari neljässä päivässä ja liki 2.000 kilometriä, on siinä vaarallisia asioita ihan tavalliselle tallaajalle.

Lukekaa jostakin iltapäivälehdestä muista vaarallisista asioista, kun en tiedä niistä sen enempiä. Mutta autolla ajaminen on hankalaa, jos ei muista, missä päin sijaitsee se pakki, ja miten niitä vaihteita käytetään, tai tehoja on autossa liian vähän. Oh hoijaa no tässä pakki, tuossa joku muu vaihde omassa autossa, että oli sitten taas opeteltava vanhan bemarin saloja tänään ja sain jopa sammumaan diesel-auton kahdesti??? Oli siinä katselijoilla ihmettelemistä!

Mutta vaarallista on lukea bluetoothin avulla myös naapurin tietokonetta? Eikös se kerrostalossa onnistu joka pojalta? En kyllä itse osaa käyttää, mutta joskus on tietokoneeseeni ihmetystä herättävä yhteys herännyt eloon. Opiskelijataloissa oli käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti