keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Hiljainen tappaja

Aamulla aikaisin hän oli taas lastaamassa tavaroitaan. Silloin tällöin hän kuuli sanoja, jotka olivat häntä moittivia, mutta hän ei tiennyt, mistä ne tulivat hänen korviinsa. Hän ei kuitenkaan enää välittänyt ylimääräisistä sanoista, joita hän kuuli aina ollessaan isommassa joukossa ihmisiä, tai jossa ihmiset tekivät töitään, ja puhuivat paljon. Hänestä oli tullut immuuni jotenkin näille äänille, eikä hän enää kiinnittänyt huomiota ihmisten puheisiin. Se tuntui hänestä vain oudolta tapahtumalta kaiken muun jälkeen, eikä hän antanut sen häiritä häntä.

Hän lähti taas ajamaan autokuormaansa maaseudun pikkukaupunkeihin ja kyliin viedäkseen tavarat kauppiaille ja toreille. Hän nautti kauniista ilmasta ja alkavan talven tulosta. Sää oli viileä öisin ja hän oli pukeutunut lämpimästi, että voisi kuunnella naisen ääntä ja pitää tuuletinta tarpeeksi isolla kuullakseen paremmin naisen kauniin äänen. Naisen ääni lumosi hänet ja hän oli hyvällä tuulella, vaikka välillä polvia pisteli tai käteen tuli teräviä piikkejä. Hän ei välittänyt mistään kivuista, vaan ajoi hyvällä mielellä, ja ajatteli tulevaisuutta.

Pian hän ehkä tapaisi tulevan vaimonsa ja saisi uuden perheen. Hän oli suunnitellut kaikkea ja jutteli naiselle vapautuneesti kaikesta omasta elämästään ja vaikeuksistaan. Tuntui hyvältä saada keskustella kaikesta ja nainen tuntui kuuntelevan hänen mielipiteitään ja ikään kuin lukevan jopa hänen ajatuksiaan. Nainen tuntui ymmärtävän hänet jo puolesta sanasta, ja hän alkoi luottamaan naiseen yhä enemmän. Mies tunsi itsensä vahvaksi ja voimakkaaksi, ja hän tunsi uutta eloa omassa sydämessään. Hän oli rakastunut tuohon naisen ääneen ja kuvitteli itsensä hyvin onnekkaaksi, koska hän ei ollut yksin näillä matkoillaan.

Ensimmäisessä kylässä mies jätti vain pari pientä laatikkoa, ja pian hän oli jo matkalla seuraavaan paikkaan. Hän saapui pian pieneen lähikaupunkiin ja siellä häntä odotti torilla jo uudet asiakkaat. Hänellä oli iso erä tuotteita tänne torille. Hän purki lastiaan. Eräs kauppiaista oli sairastunut, ja hän oli lähettänyt apulaisensa hakemaan tuotteet. Mies antoi kaikki kauppiaan tilaamat laatikot apulaiselle,  ja jatkoi pian matkaansa.

Päivä kului normaalisti ja hän saapui takaisin kotiinsa myöhään illalla. Hän oli iloinen, ja onnellinen, eikä häntä enää äänet juuri häirinneet, ja hän oli saanut seuraa itselleen naisesta. Miksi hän ei olisi siitä iloinen!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti