lauantai 27. lokakuuta 2018

Hiljainen tappaja

Vuorilla oli satanut lunta. Sade tihuutti taivaalta, ja sumu peitti lumiset huiput. Keli ei ollut liukas, koska tiet olivat sulat alhaalla laaksoissa. Lämmintä oli muutama aste ja koko ympäröivä luonto tuntui vaipuneen lepotilaan. Vain muutama hevonen käveli tien varren niityillä.

Hän oli lähtenyt jo aamulla varhain matkaan. Oli ollut vielä hämärää ja päivä näytti synkältä ja raskaalta tällaisella ilmalla. Hän jatkoi ajamistaan hitaasti, koska tie oli mutkainen ja huono, kuoppia oli kuoppien perään, eikä hän halunnut rikkoa autoa tai tavaroita, ja muuta kuljetettavaa. Hän oli oppinut olemaan varovainen näillä teillä. Varovaisuutta vaadittiin muutoinkin, koska ei voinut tietää, jos hevoskärryillä joku tulisi vastaan, tai olisi eläimiä tiellä. Maaseudulla eläimet saivat liikkua vapaasti, eikä niitä turhat aidat kahlinneet.

Hän ajoi pienen metsän lävitse, ja hän tunsi hengityksensä salpautuvan. Hän yritti juoda vettä pullosta helpottaakseen oloaan, mutta silloin hänen kurkkuunsa sattui, eikä hän pystynyt kunnolla nielemään. Hän unohti hengittää ja kohta häntä alkoi pyörryttämään. Hänen oli pakko pysähtyä tien varteen. Hän nousi autosta ulos, ja raikas ilma tuntui hyvältä hengittää ja pian myös kipu kurkussa loppui. Hän pystyi juomaan tilkan vettä ja olo parani. Hän ihmetteli minkä sairauskohtauksen hän oli saada.

Matkaa oli kuitenkin vielä puolet jäljellä ja hänen oli jatkettava matkaa. Hän hidasti vauhtia, että jos huonous tulisi uudestaan, hän ehtisi pysähtyä ajoissa. Onneksi sade oli loppunut, ja taivasta peittävät pilvet repesivät ja aurinko alkoi paistamaan. Ilma kirkastui ja vuoret olivat kauniita ja kaikki siniset sävyt hehkuivat kirkkaassa valossa. Hän mielensä kirkastui myös ja hän unohti koko kohtauksen.

Naisen ääni sai hänen posket hehkumaan. Hän tunsi suurta rakkautta naista kohtaan, ja odotti tapaavansa naisen piakkoin. Nainen ei kertonut mitään tänään kohtaamisesta. Hän jutteli rauhallisesti vain hyvistä puolista elämässä ja kaikista hyvistä tapahtumista. Hän myös kehoitti kohtaamaan vaikeudet urheasti ja pelotta. Hän oli hyvin luottamusta herättävä ja mies tunsi kovasti haluavansa tavata tuon naisen.

Illalla hän meni taas kotiinsa, eikä hän kauaa jaksanut valvoa. Hän oli väsynyt pitkästä työpäivästä ja nukahti nopeasti uneen. Yöllä hän heräsi naisen puheeseen. Hän oli ihmeissään, kun naisen ääni kuului hänen kodissaan. Hän koki merkillisiä tunteita kehossaan ja oli iloinen naisen äänestä. Hän tunsi olevansa mies jälleen elämänsä kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti