maanantai 8. lokakuuta 2018

Hiljainen tappaja

Tänään oli hänen vapaapäivänsä. Hän päätti lähteä kuitenkin autolla töihin, koska oli tullut ylimääräisiä tilauksia, joita hän ei ehtisi hoitaa muina päivinä. Hän lähti hiukan tavallista myöhemmin lastaamaan autoa, ja hänen pitäisi tehdä vain puolet normaalin päivän ajoista. Hän oli mielestään taas pirteä ja iloinen, hän piti saamastaan seurasta automatkoilla. Ääni oli lumonnut hänet, ja hän kuunteli mielellään naisen ääntä, sillä se oli levollinen ja hänen mielestään kaunis, ja hän unelmoi naisesta usein.

Hän oli lastannut tavarat ja lähti kohti ensimmäistä kylää ja toria. Hänen matkansa alkoi hyvässä säässä. Aurinko paistoi ja oli sopivan lämmin, mutta ei liian kuuma syksyinen päivä. Hän ajoi pikkuteitä, joita pystyi ajamaan vain hitaasti. Tiet eivät olleet kovin hyväkuntoisia sillä alueella, eikä hän voinut käyttää muita reittejä. Mutta hänen mielensä oli iloinen ja hän oli loistavalla tuulella.

Kohta hän tunsi kehossaan outoja tunteita, ja hänen oli pysähdyttävä pikaisesti tarpeilleen. Onneksi tien vierellä oli sopivasti tuheita puskia, joihin voi piiloutua, ettei näy tielle. Tie oli hiljainen, eikä lähellä ollut asutusta. Hän jatkoi matkaansa hetken aikaa, mutta kohta uudelleen hänen oli pysähdyttävä. Hän epäili sairastuneensa johonkin suolistotautiin, mutta olo helpotti jälleen hetken kuluttua, ja hän jatkoi matkaansa.

Hän pääsi ensimmäiseen pysähdyspaikkaansa, sai tavarat purettua, ja lähti jatkamaan kohti seuraavaa paikkaa. Vain hetken matkaa ajettuaan hänen oli käytävä kolmannen kerran tarpeillaan, ja hän oli jo kyllästyä, mutta taas olo oli helpompi ja hän jatkoi matkaansa.

Koko lyhyen työpäivän hänen oli oltava välillä pysähtyneenä tien viereen. Aina hän kuitenkin tunsi olonsa helpottuneeksi ja pystyi jatkamaan matkaa. Hän mietti, saiko hän jonkun ruokamyrkytyksen edellisen päivän ateriasta, mutta muutoin olo ei ollut huono tai hän ei tuntenut itseään kuumeiseksi tai huonovointiseksi.

Päivän aikana hän kuitenkin kuuli naisen puhetta, ja hän oli rauhallisella mielellä. Joku kuitenkin vaivasi häntä, mutta hän ei kehdannut kysyä naiselta, miksi hän oli sairastunut vai oliko hän sairastunut lainkaan? Oliko hän vain jännittynyt tai muutoin stressaantunut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti