sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Hiljainen tappaja

Tänään oli vapaapäivä. Hän heräsi silti varhain, koska oli tottunut olemaan jalkeilla jo aikaisin aamusta. Hän söi aamiaista ja kuunteli liikenteen ääniä kadulla. Yö oli ollut ihmeellinen, nainen oli puhunut hänelle kauniisti ja kertonut pitävänsä hänestä kovasti. Mies ei tiennyt, mitä hän ei tekisi tuon rakkauden eteen. Hän kulki kuin unessa, ja hän unelmoi uudesta tulevaisuudesta, perheestä ja uudesta mahdollisuudesta mennä naimisiin. Hän ei kertonut naisesta kenellekään, mutta tänään hän päätti kertoa asiasta muille.

Hän oli kävellyt jo pitkän matkaa, ja oli melkein perillä. Hän katsoi torin toiselle puolelle, ja hän näki naisen katsovan itseään portin takaa. Hän näki punaisen huivin ja tummat silmät, mutta hän ei nähnyt kuin naisen pään portin takaa. Hän tunsi naisen katseen ja ajatteli, että vihdoinkin hän näki naisen, joka oli häntä varten. Hän ei tiennyt, mitä olisi tehnyt. Samassa nainen oli jo hävinnyt, kun hän katsoi, näkyikö muita ihmisiä lähellä. Ketään tuttua ei ollut lähellä. Hän ei ehtinyt edes nähdä, mihin nainen hävisi, mutta hän tajusi nähneensä oikean naisen.

Hän meni tuttavien luokse iltapäivällä teelle, ja kertoi, että hänelle oli ilmestynyt unesssa nainen ja hän oli nähnyt naisen kaupungissa. Nainen oli puhunut hänelle usein, ja oli kiinnostunut hänen seurastaan. Tuttavat ihmettelivät tapausta, mutta enempi kuunneltuaan he sanoivat, ettei hän puhunut totta, vaan kaikki oli valhetta. Mies ei antanut periksi. Pian hän lopetti koko teehetken ja lähti sanaakaan sanomatta pois. Hän oli tyrmistynyt ystävien kohtelusta, että häntä pidettiin valehtelijana ja hän puhui palturia. Hän oli kovin tuohtunut asiasta.

Hän käveli ripeästi kotia päin. Torilla hän yritti katsoa kaikkialle nähdäkseen naisen uudelleen, mutta hän ei nähnyt naista enää. Hän meni kotiinsa ja nainen alkoi puhumaan hänelle. Nainen sanoi, että hän oli nähnyt miehen torilla. Ja mies oli nähnyt hänet siellä. Mutta sen jälkeen mies oli lähtenyt torilta pois. Hän tuntui tietävän miehen käynnistä tuttavien luona, ja kertoi, ettei miehen kannata välittää muista ihmisistä. He eivät tiedä mitään.

Mies oli hyvällä tuulella koko loppupäivän. Hän tunsi, että elämässä tulisi tapahtumaan kaikkea hyvää ja hän toivoi, että pian hänellä olisi uusi vaimo, ja hän saisi toivonsa perheen itselleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti