maanantai 22. lokakuuta 2018

Hiljainen tappaja

Ihmiset pitivät häntä yhä oudompana. Hän viihtyi paljon yksin ja omassa seurassaan. Moni ihmetteli, miksei hän mene uudestaan naimisiin. Moni nainen olisi ottamassa hänet puolisokseen, ja moni ajatteli, miten ahkera ja tunnollinen mies hän on ollut. Miksi hän ei kelpaisi puolisoksi jopa heidän omille tyttärilleen, näin moni mies ajatteli asioista.

Mutta kukaan ei tiennyt, miksi hän ei enää käynyt kylässä entisten sukulaisten tai tuttavien luona kuin harvoin. Usein hän istui vain kotona ja mietti tulevaa elämäänsä. Hän oli hiljaa naisesta, joka puhui hänelle hänen autossaan, ja jolla hän puhui yhä enemmän. Nainen ymmärsi häntä koko ajan paremmin tai näin hänestä ainakin tuntui. Hän ei tiennyt, kuka tuo nainen oli. Hän oli nähnyt naisen unissaan, mutta ei ollut nähnyt häntä fyysisesti, ja se teki hänestä välillä levottoman. Jos naista ei ole olemassakaan, ja jos se onkin vain jonkun muun vaimo, tai on tapahtunut jotain muuta?

Mitä elämä on tulevaisuudessa? Hänellä oli paljon kysymyksiä päivän tapahtumien jälkeen. Hän ei saanut unta, koska hän ajatteli kauppiasta ja kauppiaan apulaista, kuka hän oikein oli ollutkaan. Miten hän oli antanut tavarat, eikä ollut tiennyt mitään asioista? Miten kukaan muukaan ei tuntenut miestä, eikä kukaan muistanut autosta juuri mitään? Miten mies oli ollut ihan tavallinen mies, eikä hänestä jäänyt suurempia muistikuvia? Miten kaikki oli tapahtunut kuin huomaamatta?

Hänen oli vaikea tietää tulevasta. Hän nukahti, mutta näki painajaisia, että hän menettää työnsä. Välillä hän oli jopa vankilassa. Välillä hän yritti epätoivoisesti häätää muita ihmisiä ympäriltään. Hän heräsi hiestä märkänä. Hän ei tiennyt paljonko kello oli, mutta silloin kuului ikkunan napsahdus. Hän katsoi ulos ikkunasta, eikä siellä ollut ketään. Vain kalpea kuun valo loisti taivaalta.

Hän yritti nukahtaa uudestaan taas, mutta ajatukset olivat liian sekavat, että hän pystyisi nukkumaan enää. Hän keitti teetä, ja kertasi edellisen päivän tapahtumia. Hän yritti järkeillä edellisen viikon tapahtumia, mutta ei tiennyt enää itsekään, mitä hän ajattelisi. Elämä tuntui nyt erittäin sekavalta ja hän pelkäsi oman työnsä puolesta. Miten hän selviäisi, jos tapahtuisi tuollaista uudestaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti