maanantai 10. joulukuuta 2018

Hiljainen tappaja

Naisen ääni on puhunut koko yön hänelle, eikä hän ole edes nukkunut juuri lainkaan, kun hänen on lähdettävä aamulla töihin. Hän ei kuitenkaan tunne oloaan väsyneeksi, vaan hän on hyvällä tuulella naisen ääntä kuunnellessaan. Nainen pyytää häntä olemaan kärsivällinen, ja kertoo, että hänellä on vielä tehtäviä ennenkuin he voivat tavata. Miehen on odotettava vielä ja nainen pyytää, että voihan mies kertoa hänestä tuttavilleen. Että hän saa pian puolison itselleen.

Mies menee työpaikalleen. Hänellä on tänään tavallista pidempi työpäivä ja hän lastaa autonsa nopeasti. Hän menee nyt paikkaan, jossa häneltä anastettiin osa tavaroista vilpillisellä tavalla. Hän ei ole saanut selville, miten kaikki oli mahdollista. Tilauksen tekijää ei ole saatu kiinni, eikä tavaroiden noutajaa. Oli liian paljon asioita, joita ei heti osattu epäillä, joten asian selvittäminen oli hankalaa jälkikäteen, eikä hän itsekään enää muista tavarat noutaneen miehen tai auton tuntomerkkejä. Hän muistaa vain, että tavarat noutanut mies sanoi kauppiaan olevan sairas, ja että hän noutaa tavarat kauppiaan puolesta. Kaikki tuntui silloin luonnolliselta.

Miten ihmisiin ei voi luottaa, ja kukaan muu ei ollut kokenut vastaavaa. Miten hänellä oli ollut noin huono tuuri, ja miten hän oli joutua itsekin rikolliseksi asiassa. Hän ei tiennyt, miten itse voisi edetä, ja hän kyseli taas kerran asiasta paikalliselta kauppiaalta, oliko joku muu asioinut hänen kaupassaan tai oliko liikkunut outoja kulkijoita. Ehkä joku oli nähnyt hänet, ja miten hän oli ottanut selvää kauppiaan tilauksista ja muista asioista, oliko kukaan kysellyt kauppiaalta hänen tietojaan.

Kaikki ihmettelivät yhä tapahtumia, mutta vihjeitä ei tuntunut löytyvän, eikä selitystä rikokseen. Se oli tehty liian huolellisesti, että siihen olisi kiinnitetty heti huomiota. Ja tavaroiden noutajan oli täytynyt ottaa selvää käytännön asioista, ja tietää tarkat ajat ja paikat. Lisäksi hänen piti pystyä puhumaan kauppiaan äänellä, matkimaan taitavasti toisen ääntä. Näin mikään ei herättänyt epäilyjä tilausten vastaanottajissa, jotka tunnistivat yleensä tilaajan jo ensimmäisestä sanasta!

Autonkuljettaja oli ajanut jo yli puolet matkasta ja nainen puhui hänelle autossa, ja mies vastaili naiselle ääneen, eikä hän viitsinyt muuta tehdäkään, koska matka sujui mukavasti keskustellen.

Välillä hänet kuitenkin valtasi epäilys, oliko hän huijauksen kohde, vai jumalatko puhuivat hänelle? Oliko mahdollista kuulla näin ääniä, ja miten nainen tiesi hänen ajatuksensa näin tarkkaan? Kaikki tuntui hänestä yliluonnolliselta välillä, vaikka hän oli jo tottunut ääniin.

Miten kukaan muu ei kuullut puhetta, jota hän kuuli, vaikka joku istuikin välillä kyydissä tai hänen seurassaan?

Nainen vakuutti hänelle kaiken olevan kunnossa, ja että he tapaisivat lähitulevaisuudessa, ja keskustelisivat heidän yhteisestä elämästään. Mies rauhottui taas, ja alkoi suunnittelemaan yhteistä elämää ja perheen perustamista. Hän oli hyvällä tuulella koko loppupäivän, vaikka ei ollut nukkunut, ja häntä ei edes väsyttänyt juurikaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti