lauantai 15. joulukuuta 2018

Hiljainen tappaja

Äänet olivat puhuneet hänelle paljon viime aikoina. Hän oli myös itse puhunut äänille ääneen, ja hänet pyydettiin naisen toimesta kertomaan naapureille äänistä, jos he olivat kuulleet hänen puhuvan itsekseen, ja jos hän oli häirinnyt naapureita. Nainen pyysi, että hän kertoisi asiasta kaikille naapureille.

Hänellä oli öisin lievää päänsärkyä ohimoilla tai silmien yläpuolella, mutta kipu helpotti, kun hän lähti liikkeelle tai oli hetken aikaa muissa askareissa. Öisin tosin piti varoa pitämästä liikaa meteliä kotona, koska hän voisi häiritä naapureita. Hän ei oikein tiennyt, miten olisi suhtautunut pyyntöihin kysellä naapureilta mielipiteitä tai kertoa omasta elämästään.

Hän päätti kuitenkin kertoa yhdelle naapurille asioista, ja siitä että hänelle puhuivat äänet nyt öisin, ja että hän joskus itsekin keskusteli äänien kanssa yöllä. Hän sanoi yrittävänsä olla mahdollisimman hiljaa, mutta joskus hänen oli noustava yöllä, jos hänen päätään särki, ja hän halusi olla hetken aikaa hereillä. Hänen kävelynsä voi kuulua naapureihin. Hän päätti käydä tänä iltana naapurinsa luona, ja puhua asiasta.

Hänen päivänsä sujui hyvin, vaikka hän oli ollut tavallista kömpelömpi viime aikoina. Tänään ei kuitenkaan sattunut mitään erityistä. Hän ajoi normaaliin tapaan reitin ja jakoi tavarat tilaajille. Kukaan ei kiinnittänyt mitään erityistä huomiota häneen tai hänen ajoihinsa. Hän hoiti työnsä moitteettomasti, eikä puhunut töissä mitään äänien kuulemisesta. Hän yritti olla mahdollisimman ahkera, vaikka olisikin joskus ollut väsynyt töissä. Hän oli tarmokas, ja erittäin vastuuntuntoinen työntekijänä, ja hän halusi hoitaa työnsä niin hyvin kuin mahdollista.

Illalla hän meni naapurinsa luokse keskustelemaan. He joivat teetä, ja hän aloitti keskustelun äänien kuulemisesta, ja hän kertoi, että hän oli nähnyt naisen ja nainen puhui hänelle tavalla, jota hän ei itse tiennyt, ja, miten nainen puhui hänelle liki koko ajan. Nainen oli ollut torin laidalla, ja hän oli ollut hyvin kaunis nainen ja hänen äänensä oli mukava kuulla. Nainen oli luvannut tulla hänen puolisokseen, kun hän vain olisi kärsivällinen.

Naapuri ihmetteli hänen puheitaan. Kuullosti ihmeelliseltä asialta, eikä hän uskonut miehen puheita, vaan ajatteli miehen kuvittelevan kaikki asiat. Hän ei ottanut juuri kantaa asioihin, koska ajatteli, että mies ehkä oli vaimonsa kuoleman jälkeen liian toiveikas, ehkä jokin jumalan ääni puhui hänelle. Ehkä häntä lohdutettiin jotenkin, koska hän oli ollut niin surullinen. Eihän naapuri voinut tietää toisen ihmisen asioista, tai muusta.

Mutta häirintää hän ei ollut myöskään kokenut, vaan päätti antaa asioiden toistaiseksi olla näin kuten ne nyt olivat. Jos autonkuljettaja tekisi jotain muuta, hän ehkä puuttuisi asioiden kulkuun. Nyt hän antoi miehen elää omalla tavallaan, koska se ei häirinnyt häntä naapurina.

Mutta hän ei tiennyt itsekään, miten asiat olivat mahdollisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti