tiistai 25. joulukuuta 2018

Hiljainen tappaja

Pian olisi heidän juhlapäivänsä. Hänen sisarensa oli lupautunut tulemaan käymään. Mukava tavata vuosien jälkeen. Hänen sisarensa kanssa välit eivät olleet kovin lämpimät, sisarella oli useita lapsia, eikä hänellä ainuttakaan. Moni sukulainen ei tiennyt syytä lapsettomuuteen, eikä he olleet perillä edes edesmenneen vaimon sairaudesta vasta kuin aivan viimeisinä aikoina. Sisar asui kauempana ja matka kesti useita tunteja, ja oli raskasta matkustaa, jos oli pieni lapsia tai lapsia mukana, tai oli raskaana. Siksi he näkivät todella harvoin, koska matkustaminen vaati paljon valmisteluja ja aikaa, eikä rahaakaan ollut liikaa.

Juhlapäivä olisi jo huomenna. Mies osti kotiin teetä ja ruokaa, hänen sisarensa oli luvannut tulla miehensä ja kahden nuorimman lapsen kanssa keskipäivän aikaan. He eivät voineet jäädä kuin muutamaksi tunniksi hänen luokseen. Sisar perheineen menisi heidän vanhan kaukaisen sukulaisen luokse. Mutta miten paljon hänen sisarensa tiesi hänen elämästään nyt, ja mitä hän ajattelisi hänen perheettömyydestä, siitä, että hän teki itse kaikki työt kotonaan, eikä hänellä ollut naista apuna kodin töissä. Kaikki oli suurta kysymysmerkkiä!

Illalla hän lähti nukkumaan normaaliin aikaan. Olkapäätä vihoitteli ja hän otti yhden särkylääkkeen. Hän nukahti nopeasti ja nukkui todella hyvin. Yöllä hän heräsi muutaman tunnin unen jälkeen, ja ihmetteli hiljaisuutta. Äänet eivät puhuneet hänelle mitään, ei edes nainen ollut äänessä. Hän mietti hetken aikaan asiaa, mutta nukahti melkein heti uudestaan. Aamulla äänet olivat taas palanneet ja nainen puhui kuin mitään ei olisi sattunut yöllä. Mies oli hämillään asiasta, mutta päätti antaa asian olla, ehkä siihen oli joku luonnollinen selitys.

Päivällä vieraat saapuivat ja hän keitti teetä, laittoi hedelmiä ja pähkinöitä tarjolle, toi leipää, ja suolaista lihaa tarjolle. Hän yritti keksiä, mitä hän tarjoaisi lapsille, mutta tiesi, että teetä he joivat kaikki. Toiset laittoivat sokeria enemmän kuin toiset. Harva joi teetä ilman sokeria.

Lapset olivat meluisia, ja he eivät olleet kovin tottelevaisia alun tutustumisen jälkeen. Mies antoi heidän leikkiä oman sänkynsä päällä. Mukana oli tullut myös vanha sukulaisnainen. Miehen sisar oli jotenkin hermostuneen oloinen oltuaan paikassa tunnin ajan. Hän sanoi, että jokin sirinä haittasi siellä häntä. Mikä piti tuollaista ääntä? Mies ajatteli sen tulevan ilmastoinnista. Silloin hänen sisarensa rauhoittui ja unohti koko äänen varsinkin, kun lapset tulivat syömään ja juomaan heidän kanssaan.

Kun tuli taas hiljaisempi hetki, miehen sisar kuunteli liikennettä ja ihmetteli outoa kimeää ääntä, hän ei ymmärtänyt, että muut eivät kuulleet sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti