keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Äänien kuulemisesta osa 2

Äänien kuulemisessa oli outoja piireitä.  En psyty selittämään kaikkea, mutta laitan ajatuksia, joita heräsi äänien kuulemisen aikana ja nyt jälkikäteen, kun olen miettinyt, mitä kaikkea äänet puhuivat ja kuinka he puhuivat!

Tuntui kuin asialla olisi ollut alan harrastelijoita, eikä oikeita ammattilaisia. Äänet kalastelivat pieniä saaliita, eikä isoja kaloja. Olemalla hiljaa he olisivat ehkä hyötyneet taloudellisesti.

Mutta kaiken kaikkiaan äänimaailman erikoiset sanonnat olivat ihmeellisiä ja jouduin netistä tarkistamaan sanontoja, joita en ollut koskaan kuullut.

Lisäksi äänien käyttämä kieli oli itselleni vierasta ja monta kertaa äänet tuntuivat vähemmän sivistyneiltä ja heiltä puuttui tietämys asioista, jonkinlainen puute yleissivistyksestä oli havaittavissa. Heillä ei ollut tieteen, taiteen ja esimerkiksi sairauksien osalta tietämystä!

Heidän kielensä sisälsi samojen sanojen toistoa paljon. Mm. kirosanojen käyttö oli yleistä. Äänet kirosivat todella paljon, ja käyttivät alatyylin ilmaisuja paljon. Itselleni kirosanojen käyttö ei ole ollut yleistä lainkaan. Sillä tavalla jatkuva kirosanojen kuuleminen voi olla rasittavaa.

Samoin jos äänimaailma poikkeaa omasta tietämyksestä paljon, eikä äänet olleet kouluttautuneet, niin tuntui ikävältä kuulla asioita, jotka olivat jotenkin huonoja tai puutteellisia.

Toivoisi ainakin itse, että äänimaailma olisi jotenkin parempi ja korkeatasoisempi, koulutettu ja fiksu, omaa alaa tunteva tai omaa harrastusta tukeva, saisi neuvoja tai olisi samalla ajatuksen ja koulutuksen tasolla!

Tämä on lähinnä mielikuvituksellinen maailma, jossa ei ole ollut todellisuutta taustalla. Se on vain kuulostanut jotenkin jälkeen jääneiltä ihmisiltä ja kouluttautumilta nuorilta, tämä tarina, jonka kuulin äänien puhumana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti