lauantai 1. lokakuuta 2016

Lintubongausta

Tänä vuonna on täyttynyt jo toiveeni saada 200 lintulajia bongattua Suomessa ja kaikki muu on jo ekstraa. Olen käynyt Liminginlahdella, Siikalahdella, Porissa, Vaasassa ja Rääkkylässä. On nähty valtavia lintuparvia, kuten Rääkkylässä noin 150.000 valkoposkihanhea, ja Vaasassa noin 6.800 kurkea, satoja hanhia keväällä Liminginlahdella ja sitten Porissa syysmuutolla. Kaiken kaikkiaan kahdensadan lajin saaminen on vaatinut monia retkiä ja useita päiviä joka kuukausi kesän aikana, että pystyy pääsemään Suomessa tähän tulokseen.

Pelkkiä pihapinnoja on yksi lintutieteellisen yhdistyksen jäsen keränyt Keski-Suomessa yli 140 lajia, mutta hän asuu maaseudulla, virtaavan vesistön ja suuren peltoaukean vieressä, jossa on mahdollista bongata omalta maatilalta paljon muuttavia lajeja. Muutoin ei olisi mahdollista saada näin laajaa lajimäärää omalta pihaltaan. Toki pitää olla myös tarkka tietämys ja tunnistustaito lajien suhteen niiden äänien kuin ulkomuodonkin osalta.

Tänään tuli uusi laji amerikanhaapana, jos laji menee määrityskomiteassa lävitse ihan Keski-Suomessa bongattuna. Tieto siitä tulee tosin todennäköisesti vasta ensi vuonna. Mutta huomenna on taas uusi päivä ja Jyvässeudun lintupaikat tulee käytyä lävitse, ehkä tulee joku yllätyslaji tai näemme ja kuulemme vain tuttuja lajeja. Elämä on aina yllätyksiä täynnä!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti