keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Äänien uhkailuista ja selviämisestä

Ääniä kokeineiden kertomuksissa on havaintoja äänien uhkaavista käskyistä ja kehotuksista, jos et toimi tällä tavalla, sinulle tapahtuu jotakin. Sinulle annetaan sähköshokkeja tai muuten saadaan sinut voimaan huonosti. Osa ääniä kuulevista ovatkin kokeneet huonoa oloa ja totelleet äänien käskyjä ja siten voineet todella huonosti. Toimineet vain äänien mukaan, ja siten kärsineet erilaisista kiputiloista ja sairauksista oman toimintansa takia!

Äänien uhkaukset ovat moninaisia. Minuakin äänet ovat uhkailleet useita kertoa ja ehkä liki päivittäin ne pelottelivat minua alussa erilaisilla koneäänillä, kuten kuulin moottoripyörien ääniä, korkeita kimeitä ääniä ja sellaisia ääniä, joita ei normaalissa elämässä ole olemassakaan, vaan ne ovat liian korkeita osalle ihmisiä, että he kuulisivat ne!

Osa ihmisistä siis ulkopuolisista häiriintyivät jostain syystä minun läheisyydessäni, enkä tiedä miksi? Olisko olemuksessani jotain outoa, vai kuulivatko jotkut muutkin jotain ääniä, jota kaikki eivät voi kuulla? Yksi ihminen kysyi minulta, että mikä kone on päällä? Hän kuuli ylimääräisiä ääniä, kuten minäkin, mutta muut eivät kuulleet. Ajattelin, että kuuloaistia voidaan ehkä huijata jotenkin tai hän kuuli ehkä jotain!? Ihmeellisiä sattumuksia tapahtui matkan varrella, enkä pysty selittämään kaikkea.

Alussa olivat moottoripyörät, joiden ääniä kuulin kaikkialla, ja ne pörisivät koko ajan korvissani, kun olin liikenteessä ja jopa kaupungissakin ne seurasivat ääninä minua. Siksi puhuin moottoripyöristä, ja luulin, että ne seuraavat minua.

Sitten tulivat uhkaukset, joita oli mm. bensan laitto auton pakoputkeen. Tämän toteuttivat nuoret äänet, ja he sanoivat, että minun auto ehkä räjäytetään tai poltetaan, kun lähden ajamaan. Samaan aikaanhan oli yhden naapurin autoon kirjoitettu huora, ja toisella kertaa oli ruuvimeisseli jätetty auton päälle, joten jotakin tehtiin lähialueella, enkä tiennyt kuinka suhtautua uhkailuun? Kukaan ei tiennyt, kuka oli kirjoittanut tai tehnyt jotain, mutta se herätti epäilyjä, että voitaisiin tehdä muutakin!

Mutta äänet ovat uhkailleet niin paljon, että lopulta tajusin, että ei tarvitse pelätä mitään eikä ketään, vaan olla oma itsensä. Jos minua pelottelivat ja sanoivat tekevänsä minut huonovointiseksi tai muutoin sairaaksi, eivät he siinä täysin onnistuneet. Nousin sieltä ojasta ylös.

Uskon, että kaikenlaiseen äänimaailmaan pitäisi saada apua heti alkuun, ja miettiä, voisiko takana olla jotakin muuta, ehkä aivotoiminnan häiriö, tai aivovamma, aistien sekoittuminen, liiallinen väsyminen, väärät lääkkeet tai muu psykoosin kaltainen tila.

Aina kannattaisi puhua omasta olostaan laajemmin, kun itsekään en tajunnut liiallista lääkitystä ja voimakasta unihäiriötä. Taustalla olikin se vaikea sydänsairaus, jonka takia nukuin koko ajan huonosti ja valvoin yökausia, eikä ollut kuin lääkkeet, jotka ovat huumeiden veroisia ja pitivät hereillä päivällä.

Nyt kun sydän on korjattu, pystyy kohtaamaan vaikka mitä. Onhan se hiuskarvan varassa ollut henki, jos on 98 % tukos sepelvaltimossa. Ei siinä olisi paljon tarvittu, että lähtö olisi valjennut. Näin ei tapahtunut, olen kuntoutunut siitäkin viasta täysin!

Ihmisille kannattaa tiedottaa äänien kuulemisesta! Pahinta oli se, että ei tiedä mitään äänistä eikä osaa reagoida oikealla tavalla. Lähtee toteuttamaan äänien sanomaa, eikä mieti, tai kykene olemaan manipuloitumatta äänistä. Tämän takia haluan lähteä kokemusasiantuntija -koulutukseen, kertoakseni muille ihmisille, että voivat palata työelämään, ja kuntoutua, ja ääniä ei tarvitse pelätä missään vaiheessa, ne haihtuvat tai loppuvat, ja joillekin ne jäävät loppuelämäksi, mutta tärkeintä on ihmisen oma selviäminen takaisin mahdollisimman normaaliin elämään.

Korostan sosiaalisten verkostojen luomista ja sitä, että pitää olla monessa mukana. Äänet väistyvät ehkä lopullisesti, eikä niitä muista enää, ne haalistuvat, ja ehkä loppuvat jossakin vaiheessa. On myös hyväksyttävä, että joku voi olla ääniä kuuleva koko elämänsä, eikä se vaikuta hänen elämäänsä mitenkään!

Äänien kuulemisen alkaminen on aina henkilökohtainen riski elämässä, koska ei ole tietoa, miksi kuulee ääniä ja miten toimia niiden kanssa. Äänien kanssa on vain opittava elämään, jos niitä ei mikään lääkitys tai hoito pysty lopettamaan, ja näin käy aina osalle ihmisiä! Niille ei saa antaa valtaa, ja vaikka elämä olisi kuinka raskasta alussa, äänet voivat loppua jonkun ajan kuluttua. Ääniä voi kuulla myös silloin tällöin, kyseessä voi olla nukahtamisen yhteydessä oleva pitkittinyt tila, jolloin osa ihmisestä nukkuu ja toinen puoli on vielä hereillä. Osa luovista ihmisistä kuulee ääniä, ja kyseessä voi olla aistien sekoittuminen! Lapsilla se on normaali tila!

On monia tutkimattomia alueita, miten ja miksi joku toinen kuulee ääniä ja toinen ei kuule. Äänien kuulemista voidaan hoitaa lääkkeillä, mutta lääkehoito auttaa vain osaa potilaista! Kaikki eivät tule koskaan ääniä kuulemattomiksi, oli hoitona sitten mikä tahansa. Aivojen stimulointi voi saada äänet osalla häviämään. Osalla äänet vain loppuvat!

Ääniä kuulevien yhdistyksen sivuilla on paljon tietoa äänistä, ja kannattaa lukea ensin tietoa sieltä ja hakeutua vertaistukiryhmään. Oletpa kuullut ääniä joskus tai jos kuulet ääniä nytkin, ryhmät ovat tukena elämän tilanteissa.

Itse haluan kertoa oman äänitarinani kokonaan ja sellaisenaan muille ihmisille, että he eivät tekisi samoja virheitä, ja he saisivat apua mahdollisimman nopeasti päästäkseen takaisin normaaliin elämään.

Oma äänitarinani sisältää paljon yksityiskohtia ja vaikeita asioita, sekä suorastaan inhottavia ja ikäviä kohtia, mutta kaikesta huolimatta se on kertomisen arvoinen, jos siitä on apua muille ääniä kuuleville! Että tällaistakin voi kuulla ja selvitä siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti