torstai 27. lokakuuta 2016

Mielikuvituksellista toimintaa osa 7

Lukiessani lehtiä ja ajankohtaisia artikkeileita, oma mielikuvitukseni lentää ja näen tulevaisuudessa sekä hyvää että vakavia uhkia. Olen tulevaisuuden uhkia pohtinut, ja fiktiivisiä tarinoita kirjoittava, ja omat kokemukseni ovat vahvasti taustalla nuoruudesta lähtien. Seuraan aktiivisesti uutisia, politiikkaa, ja matkustan paljon.

Uudet asejärjestelmät ovat pelottavia ja teoriassa vaikeasti hallittavia. Venäjän uusi ase Satan 2 voi olla todella sellainen järjestelmä, jonka avulla voidaan aiheutta laajaa tuhoa yhdistettynä se toisiin mahdollisiin uhkiin. Satan 2:n kantama on 10.000 km ja se pystyy välttelemään länsimaisia tiedustelujärjestelmiä.

Yhdistettynä sotilaalliseen toimintaan ovat ns. erilaiset aivopesujärjestelmät, tai muut tiedustelujärjestelmät, joilla voidaan muokata ihmisten mieltä, tehdä ihmisistä psykoottisia tai muutoin vaikeasti hallittavia!?  Miten he toimivat paineen alla, tai muutoin uhkaavassa tilanteessa?

Konfliktit ovat arkipäivää ja luovat vaikeasti hallittavia tilanteita. Silloin tavallisella kansalaisella ei ole vaikutusmahdollisuuksia, vaan valtaa pitävien järjen käyttöön pitäisi pystyää luottamaan. Tarkoituksena on herättää huomaamaan, että lopulta kaikki ratkaisut voi tehdä vain yksittäiset ihmiset, ja siitä syntyykö kolmas maailmansota? Se kertoo järjestelmien haavoittuvaisuudesta!

Näistä on ollut tämän vuoden uutisissa esimerkkejä, kuten ruotsalaisten järjestelmä, jossa koetilanteessa olevat opiskelijat saivat koetilanteeseen apua koesalin ulkopuolelta, toisilta henkilöiltä vastaukset niin hiljaa kuiskattuina korviinsa, ettei kukaan ulkopuolinen voinut tietää koesalin tilanteesta. Tällaiset järjestelmät mahdollistavat siis reaaliaikaisen kommunikoinnin kahden ihmisen tai useamman ihmisen kesken ilman näkyviä laitteita. Laitteet ovat huomaamattomia muille ihmisille.

Toinen uutinen on liittynyt ääriliikkeiden omaan tiedonvälitysjärjestelmään. Siinä pystytään selvittämään tilanne esimerkiksi rajanylityskohteilla, missä valvonta toimii huonoiten ja missä voi ylittää valtioiden välisen rajan helpoiten.

Reaaliaikainen huomaamaton tiedonvälitysjärjestelmä toimii siis myös erilaisten järjestöjen jäsenten välillä, ja tämä voi lisätä länsimaissa ihmisten turvattomuutta, tekee valvonnasta entistä vaikeampaa eikä tapahtumia voida kytkeä toisiinsa, koska ihmisten välisiä yhteyksiä tai tiedonvälitystä ei voida enää todistaa!

Miksi uudet asejärjestelmät ovat vaarallisia? Voidaanko niillä rei'ittää Eurooppa jossain vaiheessa vai toimiiko ne vain parempana peloitteena ihmiskunnalle? Kaikkia vastauksia ei voi olla olemassakaan, mutta nykyaikaiset järjestemät toimivat huomaamattomasti ja ihmisiltä näkymättömissä, joten on vain jokaisen ihmisen oma realismi jäljellä, kaikki ulkopuolella tapahtuva voi olla mitä tahansa. Toisin sanoen omat mahdollisuutemme voivat olla hyvin rajalliset vaikuttaa tapahtumiin. Maailman loppu voi olla siis sen sadan vuoden jälkeen, kuten on joissakin piireissä ennustettu tai lähempänä kuin arvaammekaan.

Ihminen itse voi jouduttaa tai estää tällaista kilpavarustelua ja luonnon ja ihmisyhteisöjen tuhoamista, mutta aina tulee olemaan suuria erimielisyyksiä ja yhä tehokkaampaa teknologiaa, jota vastaan ei pystytä puolustautumaan. Tämä on todettava, kun on lukenut uutisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti