keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Kiusanteon motiiveista

Minulla ei ole tiedossa, miksi minut valittiin ja kuka sen valinnan teki pelottelun ja kiusanteon kohteeksi? Näin kuitenkin jo alussa muutamia ihmisiä, jotka olivat mukana siinä. Azoreilla oli suomalaisia jyväskyläläisiä nuori vuoden 2014 syys-lokakuussa, jotka organisoivat siellä tapahtumat, ja heistähän yksi nuorehko nainen esitti suomalaista poliisia. Tosin näytteleminen ei mennyt ehkä niin hyvin kuin hän kuvitteli. Tässäpä taustaa tapahtumille. Pelottelua oli siis vuonna 2013 eri muodoissaan ja monissa eri yhteyksissä.

Miten tavallinen suomalainen isoäiti on sopiva kohde? Siinä tulee ensinnäkin kysymykseen henkilön uskottavuus. Kiusantekoa ei voida uskoa tapahtuvan ihan tavalliselle ihmiselle. Hänen ei uskota voivan joutua kiusanteon kohteeksi. Samaa kertoi kohtalotoverini, että häntä ei alussa uskonut kukaan eikä kukaan auttanut häntä.

Mutta keinot ovat monet, ja uusien keinojen rantautuminenhan on vain ajan kysymys. Mistään eettisistä pelisäännöistä ei voi puhua, jos kaikki pengotaan ja kaikkea materiaalia on kerätty laajasti. Sen kuitenkin nyt tiedän, että he eivät pysty enää juuri mitään suurempaa saamaan aikaiseksi, jos ei sitten uhrin kuoleman järjestäminen ole kyseessä! Eihän sitäkään voi koskaan tietää, kun on näitä ulkomaisia tapauksia tiedossa!

Mutta jokainen elää omana itsenään niin hyvin kuin pystyy. Ei voi muuta kuin toimia tavallisen ihmisen tavoin ja olla työssä ja harrastuksissa omien voimiensa mukaan. Miten ihmisen muutoin kannattaisi elää, ei mitenkään muuten kuin ihan tavallisesti! Kuten ennenkin.

Motiiveja voisi olla aikaisemmat tapahtumat, riidat ihmisten välillä, väärinymmärtäminen, taloudelliset tekijät, tai vain sitten kyseessä on ollut vain muu kiusatun omaa egoa nostava merkitys, kehuskelu kavereille, tai vastaava oma vakaumus.

Poliittiset ja uskonnolliset aatteet tai seikat voivat olla kiusanteon motiivina. Kateushan vie kalatkin vedestä, se voi olla merkittävä tekijä, tai se, että ei itse pysty toteuttamaan.

Kiusanteon motiiveja voi olla niin paljon kuin eri ihmisiä, siihen ei tarvita paljon. Uskon, että minun kiusanteon motiivina on Azorien tapahtumat, joissa suomalaisen jyväskyläläiset nuoret eivät pystyneet hyödyntämään minun luottokorttia, eli heidän matkansa ja majoituksensa menivät siellä pieleen!

Minäkin itse kyllä aiheutin harmia, kun ilmoitin naapurin pojan rekisterinumeron, kun en tiennyt oliko hän vain sattumalta paikalla, jossa tapahtui muuta häirintää! Mutta sitä olisi pitänyt kysyä häneltä, jos olisin tunnistanut numeron, niin olisi varmaan selvinnyt asia heti! Että näinkin voi käydä!

Ja omistan talosta puolet edelleen, vaikka välillä kerrottiin jonkun naapurin naiselle luvatun sen!

EU:n virkamiehenä toiminen lienee suurin motiivi. Toimin tarkastajana kahdessa eri rahastossa ja tarkastin  hankkeita koko Keski-Suomen alueella. Raportoin virheellisyyksistä sekä esittelin takaisinperintä asioista ja olin valmistelemassa niitä esimieheni ja lakimiehen kanssa.

Joissakin hankkeissa löytyi väärinkäytöksiä sekä tukia jätettiin maksamatta tai suoritettiin takaisinperintä. Mutta kaiken kaikkiaan tukia tarkastivat myös Mavin tarkastajat minun jälkeeni, sekä Suomen omat ministeriön tarkastajat ja lopullisesti myös oli EU:n omat tarkastajat. Tarkastustoiminta oli siis moniportaista ja on edelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti