keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Urakehitys valtion virkamiehestä siivoojaksi

Olin 27 vuotta töissä Suomen valtiolla. Viimeksi tein tarkastuksia asiakkaiden luona koko Keski-Suomen alueella.

Maksoin sekä Alukehitysrahaston että Maaseuturahaston hankkeita ja kansallisia hankkeita. Työni oli tarkkaa ja itsenäistä työtä. Raportoin myös väärinkäytöksistä hankkeissa Eu:lle ja takaisinperintäasioita hoidin. Jouduin siis olemaan monessa mukana. Jouduin käyttämään työssä paljon työpaikan lakimiehen, esimiehen ja muiden päätöksistä vastaavien henkilöiden asiantuntemusta, ja asiat olivat vaikeita ja vaativat useita kuulemisia ja muita selvityksiä, että oikeus tapahtui myös asiakkaan näkökulmasta!

Toisaalta mietin, voiko kiusanteon takana olla nämä työasiat, koska työssäni myös yrittäjät joutuivat luopumaan avustuksista, jos he eivät olleet noudattaneen rahastojen sääntöjä!

Työni oli vaativaa ja riskit työssä oli tiedossa!

Miten minusta tehtiin hullu?

1. Minut oli laitettu työpaikkatietoineen naissivustolle, siellä olin yhdessä malesialaisten ja filippiiniläisten naisten kanssa. Minun nimeni, tittelini, työpaikkani puhelinnumero ja maili olivat siellä. Kun huomasin tämän, laitoin kyselyn atk-tukeen, onko koneellani viruksia? Ei ollut, mutta kerroin asiasta työkavereille. Viikon kuluttua tuli henkilöstöjohtaja katsomaan tätä, mutta siinä vaiheessa nimeni oli poistettu naissivustolta. Olin siis hullu ja kuvitellut asian!?

2. Sitten minua valokuvattiin punaisesta autosta työpaikan pihassa. Auto ajoi viereiselle parkkipaikalle, ja mies kuvasi minua. Hänellä oli musta peruukki tai vastaava päässä. Sain hänestä itse otettua kuvan myös, mutta auton rekisterinumeroa en saanut ylös. Kerroin tästäkin työpaikalla, ja taas asiaa epäiltiin.

Tässä siis alkuperäiset tapahtumat työpaikalla, joiden perusteella minusta tehtiin vainoharhainen ja hullu.

Nyt olen siis eläkkeellä ja osa-aikaisena siivoojana. Olen filosofian maisteri, ympäristöbiologi, ja biologian opettaja koulutukseltani.

Tämä tarina on tosi. Jos sinut on laitettu epämääräisiin juttuihin mukaan, pitää todisteet ottaa heti, muutoin sinusta tehdään hullu!

Tällaista on helppo tehdä kymmeniä kertoja samalle ihmiselle, olet aina yksin, ja löydät jotain epämääräistä itsestäsi, ja olet yhä enemmän hullu!? Näin siis asia etenee! Et pysty tai ehdi heti ottamaan todisteita tapahtumista!

Itselleni tehtiin se Azorien ja Lontoon juttu, jotka olivat pahimmasta päästä! Tapahtumia oli myös lähiseudulla ja näin ne vain yksin, mitä tehtiin ihan lähipiirissä!

Tässäpä pohtimista seuraaviksi vuosiksi, miten kaikki tehtiin ja miten sopiva oli ajoitus, ja siinä on koko jutun avain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti